Jaarlijks verdwijnt 5 tot 13 miljoen ton plastic in de zee, dat is ongekend slecht voor ons milieu. De Jut Fabriek zet zich in voor een grotere bewustwording van het wereldwijde probleem van plastic afval.

Naast het verwerken van plastic tot duurzame producten, doen we dit ook door aandacht te vragen voor het zwerfplastic in de zeeën en oceanen, door onze missie zoveel mogelijk te delen met de wereld, door het organiseren van workshops, door samenwerkingen aan te gaan, door (lokale) ondernemers te inspireren en door voorlichting te geven op bijvoorbeeld scholen.

boek een workshop

Verander aangespoeld plastic in nieuwe producten samen met Stichting De Jut Fabriek Terschelling.

Stroop je mouwen op en duik in de wereld van plastic afval dat is gejut van ons Terschellinger strand. Correctie, duik in de wereld van onze grondstof: aangespoeld plastic afval. Tijdens deze workshop ga je samen met ons de werkplaats in, om van gejut plastic een nieuw product te maken. Je gaat het plastic sorteren, wassen, vermalen en omsmelten tot je eigen, zelfgemaakte en unieke product. Zo houden we samen het strand schoon en bewijzen we dat mooie producten ook van gerecycled materiaal gemaakt kunnen worden.

Duur workshop:             2 uur

Geschikt voor :              10+ jaar

Prijs volwassene:          22,50

Prijs kind (<13 jaar):      15,00

Staat er rechts geen workshop datum beschikbaar, of bent u met een groep groter dan 8 personen? Mail dan met ons via workshops@dejutfabriek-terschelling.nl of vul het contact formulier in. 

Belangrijk om te weten! 

Onze werkplaats bevind zich op de 1e verdieping en is dus niet rolstoel vriendelijk.

Voor scholen en grote groepen hanteren wij speciale groepstarieven.